Drugsdelict

Drugsdelicten zijn strafbare feiten die zijn opgesomd in de Opiumwet. De bekendste zijn het bezit (en verkoop) van harddrugs, het telen van hennep en de in- en uitvoer van verdovende middelen. Veel mensen weten niet dat het gebruik van drugs in Nederland niet verboden is. De maximale straf voor bezit van harddrugs is 6 jaar gevangenisstraf. Voor producenten van harddrugs is de maximale straf 12 jaar gevangenisstaf. De nadruk van de Nederlandse strafwetgeving ligt niet op de gebruikers van harddrugs maar op de producenten en de verkopers ervan. Normaliter worden zaken van personen die slechts een kleine hoeveelheid verdovende middelen op zak hebben (zogenaamde gebruikershoeveelheid) afgedaan met een geldboete. Drugsdealers daarentegen krijgen in de praktijk vaak gevangenisstraffen variërend van 3 tot 12 maanden gevangenisstraf, afhankelijk van de pleegperiode.

Wordt u verdacht van een drugsdelict? Neem dan meteen contact op met Keizer Strafrecht. Het is voor de uitkomst van uw strafzaak namelijk van essentieel belang dat u vanaf het begin de juiste keuzes maakt. Keizer Strafrecht helpt u daarbij. Keizer Strafrecht biedt u het gemak van een gratis eerste gesprek. Zo weet u meteen waar u aan toe bent.

Vul het contactformulier in of neem direct contact met ons op via: 06 – 20 44 68 60.

Afspraak

Het eerste intakegesprek is altijd gratis. Wij behandelen ook zaken op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand (pro deo). Wanneer u een afspraak wilt, kan dat snel en eenvoudig. Wanneer u het contactformulier invult neemt Keizer Strafrecht namelijk altijd dezelfde dag nog persoonlijk contact met u op. Bij spoedzaken kunt u direct bellen naar 06 – 20 44 68 60.

Neem vrijblijvend contact op

U kunt mij mailen voor een GRATIS eerste gesprek. U loopt geen risico en heeft meteen duidelijkheid!

Contactformulier

Veelgestelde vragen

Welke straf kan ik krijgen voor het bezit van drugs?

Welke straf kan ik krijgen voor het gebruiken van drugs?

Meer veelgestelde vragen