NIEUWS: Verdachte grootschalige hennepteelt mogen proces in vrijheid afwachten

De drie mannen uit Arnhem die verdacht worden van grootschalige illegale hennepteelt mogen hun strafzaak thuis afwachten. Hun voorlopige hechtenis is woensdag door de rechtbank geschorst. Justitie schat dat het drietal met illegale hennepteelt ongeveer 25 miljoen euro heeft verdiend en witgewassen.

Een grote growshop op bedrijvenpark de Beemd in Velp gold daarbij volgens het OM als het epicentrum van de criminele wiet-organisatie. De bende zou door 2 broers van 38 en 49 en een 46-jarige Arnhemmer zijn gerund.

Recherche-onderzoek 
Het gaat nog maanden duren voordat het omvangrijke recherche-onderzoek Fiorino is afgerond. De strafzaak wordt waarschijnlijk pas in 2016 inhoudelijk door de rechtbank behandeld. De rechtbank vindt dat de verdachten te lang in voorarrest moeten zitten.

Paspoort inleveren
De 3 Arnhemmers moeten hun paspoort inleveren en zich wekelijks melden op het Arnhemse politiebureau aan de Beekstraat. De verdachten beloofden dat zij zich voor justitie beschikbaar zullen houden. Tot nu toe hebben de 3 zich beroepen op hun zwijgrecht. De officier van justitie heeft zich nog wel verzet tegen de voorlopige vrijlating.