NIEUWS: Vastgoedfraude zaak voor de rechter

Een 61-jarige Hagenaar staat voor de rechtbank als hoofdverdachte in een grote vastgoedfraudezaak. Er wordt zes jaar gevangenisstraf tegen hem geëist. Dat meldt Omroep West dinsdag. De man staat samen met tien anderen terecht in de zaak waarbij dertig panden en negen miljoen aan effecten en gelden op bankrekeningen in beslag zijn genomen. De meeste panden staan in Den Haag.

Hij wordt verdacht van het witwassen van hypotheekvrije panden en geld op zestien nationale en internationale bankrekeningen. De twintig panden  stonden op naam van familieleden en katvangers. Ook zij moeten zich voor de rechtbank verantwoorden.

Familiekapitaal

Volgens de officier van justitie had de man geen legale inkomsten, die hoog genoeg waren om de panden te kunnen financieren. Volgens de Hagenaar zelf is zijn vermogen afkomstig uit familiekapitaal.

Vijf medeverdachten hoorden onvoorwaardelijke celstraffen van vier maanden tot twee jaar tegen zich eisen, de anderen werkstraffen tot 240 uur en voorwaardelijke gevangenisstraffen tot twaalf maanden. De groep heeft naast banken en instellingen ook particulieren financiële schade toegebracht. Veel slachtoffers blijven achter met een restschuld.