NIEUWS: Celstraffen geëist voor handel in wiet

Het Openbaar Ministerie wil dat een 55-jarige man en een 53-jarige vrouw uit Lobith de cel in gaan voor het jarenlang handelen in wiet. Hun inwonende zoon (28) hoorde 240 uur werkstraf tegen zich eisen wegens betrokkenheid.

Grote hoeveelheid drugs aangetroffen

Dinsdag stonden vader, moeder en hun zoon voor de rechtbank in Arnhem. De kwekerij in de garage onder hun woning aan de Markt in Lobith, werd in maart 2013 ontdekt na een anonieme tip bij de wijkagent. Er lag 6,5 kilo gedroogde wiet in huis en een hoeveelheid speed, XTC en GHB.

Harley Davidson
De zoon heeft uitgebreide, belastende verklaringen afgelegd bij de politie. Voor de rechtbank trok hij deze echter weer in, omdat hij zijn fantasie had laten gaan door schizofrenie. Zo vertelde hij dat zijn ouders van 2008 tot 2013 wiet hadden gekweekt en dat was voor justitie meteen een verklaring voor de geluidsinstallatie van 17.000 euro en de Harley Davidson van 18.000 euro, terwijl de man een modaal inkomen verdiende.

Hooguit 3 maanden 
De ouders geven toe wiet te hebben gekweekt, maar dan hooguit 3 maanden. De advocaat van de ouders wil de zaak niet-ontvankelijk laten verklaren, omdat de huiszoeking niet had mogen plaatsvinden en omdat er te veel (en onnodig) telefoongesprekken zijn getapt.

2 jaar gevangenisstraf 
De officier van justitie eiste 24 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk voor de vader. Tegen de moeder eiste hij 20 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk. De rechter buigt zich woensdag over de vraag of de zaak niet-ontvankelijk wordt verklaard.